Flamenco dans på Mølleskolen

I August fejres Flamencofestivalen for børn, Kriatura, for første gang i Danmark, og dette sker i samarbejde med Mølleskolen med besøg af børn fra Jerez de La Frontera.

Valget er faldet på Mølleskolen grundet skolens stærke og inspirerende visioner og idégrundlag. Kulturminister Francisco Camas fra Jerez besøgte i april måned Mølleskolen og var ikke i tvivl om, at dette var den mest inspirerende og interessante skole at lave et europæisk samarbejde med.

Det nye samarbejde mellem Mølleskolen og Jerez de La Frontera markeres i dagene 28., 29. og 30. august, hvor børnene fra Mølleskolen vil blive inviteret til at deltage i festivalen i forbindelse med undervisningen eller i SFO tiden. Kulminationen af de tre dage fejres til Ry by Night fredag d. 30. august 2019.

Festivalen får bl.a. besøg af den 12 årige guitarist Marcos de Silvia, den 9 årige danser og sanger Rocio Carrasco samt deres seks søskende. De otte flamencobørn vil sammen med danser, Almudena Navarro, præsentere flamencoen og den anerkendte kulturarv, for børnene på Mølleskolen så de sammen kan danse, synge, klappe og skabe et unikt og involverende gadeoptog, som skal fylde gaderne i Ry med passion, dans og musik.

Billederne og videoerne er af den spanske flamencotrup, der optrådte onsdag d. 26. august i skolegården